Bildkritik #2

I fredags så hade jag och Elin en liten fotografering. Vi var ut efter nya profilbilder. Så idén med bilderna var att de ska vara simpla med också sticka ut och överträffa de förra. Jag ville få fram det bästa från Elin. Det är när hon ler med hela ansiktet.
 
En profilbild för mig ska vara varm och välkomnande. En bild som beskriver sig själv. Dessa två tycker jag förresten skulle passa på ett CV. 
 
Utrusting
Bilderna är tagna med min Canon 70d ,med objektiv 40mm f2.8. Programet jag använde var Photoshop element 13 och Camera raw som följer med.
 
Redigering och en retuch i photoshop elements 13 där jag bl.a tog bort några störande detaljer som jag inte tyckte var någon idé på att ha kvar. Saker som inte brukar finnas på huden vanligtvis.
 
Eftertanke
Vad jag kunde ha gjort bättre och annorlunda var att använda en blixt för att fylla upp skuggor. Komposition, kunde gått närmare. För dessa bilder är beskärda till en viss del. Kanske ställt Elin längre ifrån bakgrunden för att få ett längre skärpedjup.
 
 
elin1
elin2
Katarina Wohlfart

Hej!

Här kommer lite kritik:

- Det verkar vara lite mörkt där ni fotograferar. Bilderna är lite brusiga.
- Samtidigt som det är mörkt verkar det vara starkt ljus på hennes skjorta som drabbas av vita fläckar.
Tips: Leta efter ett ställe med mer balanserat ljus så blir det nog lättare att redigera. Morgonljus eller eftermiddag är ju bra att satsa på för porträtt.

Kul ändå att du fått fram en glad människa. Mycket svårt det där..

Svar: Tack för kritiken! Vi fotograferade inomhus mot en vägg och ja ljuset föll obalans. Kanske ska ha använt mig av en blixt eller reflexskärm? Eftersom vi uppenbarligen inte ville vänta på ljuset skulle bli perfekt.
fotokoffe

Anonym

Ja, allra bäst är nig naturligt ljus om du inte har studio ljus t ex. Det är ju ofta rätt mörkt inne. Men generellt så tycker jag de var bra och det var roligt att se så naturliga bilder. :)