BLOODMOON

Många här vet nu vad en blodmåne är för något. Det går inte riktigt att undgå. Blogg.se har gjort en artikel på bloggarnas månbilder och bilderna som har skickats in är verkligen oöverträffliga. Det svåraste med just denna fotografering av månen var att få in skärpan med autokus. Eftersom månen blev så mörk så kunde inte kameran sätta fokus så jagfick fokusera manuellt. Bruset i bilderna ska vi inte tala om. Jag kanske skulle ha gjort lite anorlunda så här i eftertanke. Vanligtvis när man fotograferar månen så brukar den vara mer upplyst och då är det enklare men autofokusen. Samt i natt så var jag illa tvungen att pressa ISO talet för att få en någorlunda snabb slutartid.
 
Fast i slutändan är jag nöjd med bilderna. Det är inte varje dag man fotograferar en blodmåne! Så nu är det bara 18 år kvar till nästa blodmåne. ;)
 
IMG_9419 
 
IMG_9424-2
 
IMG_9416-2
 
 

Bildkritik #2

I fredags så hade jag och Elin en liten fotografering. Vi var ut efter nya profilbilder. Så idén med bilderna var att de ska vara simpla med också sticka ut och överträffa de förra. Jag ville få fram det bästa från Elin. Det är när hon ler med hela ansiktet.
 
En profilbild för mig ska vara varm och välkomnande. En bild som beskriver sig själv. Dessa två tycker jag förresten skulle passa på ett CV. 
 
Utrusting
Bilderna är tagna med min Canon 70d ,med objektiv 40mm f2.8. Programet jag använde var Photoshop element 13 och Camera raw som följer med.
 
Redigering och en retuch i photoshop elements 13 där jag bl.a tog bort några störande detaljer som jag inte tyckte var någon idé på att ha kvar. Saker som inte brukar finnas på huden vanligtvis.
 
Eftertanke
Vad jag kunde ha gjort bättre och annorlunda var att använda en blixt för att fylla upp skuggor. Komposition, kunde gått närmare. För dessa bilder är beskärda till en viss del. Kanske ställt Elin längre ifrån bakgrunden för att få ett längre skärpedjup.
 
 
elin1
elin2

STORY

 Jag tog en sväng ner till havet i morse för att fotografera. Vilket jag inte har gjort på ett bra tag. En sväng ner till havet alltså. Kan inte påstå att vädret var på sin bästa sida men när jag väl kom ner så kom solen åtminstone fram en liten stund.

Varför jag helt plötsligt fick för mig att cykla ut på förmiddagen utan frokust i magen, med regn i luften. Var för en komentar jag skrev innan. Till ett blogginlägg. Det löd ungefär så här; "Fina bilder, önskade också att jag kunde gå ut och fotografera" .... Vad tusan?! Jag har ju hela förmiddagen och en bit på eftermiddagen att gå ut! Ska ju inte vara på jobbet än!(egentligen ska jag vara på jobbet nu i skrivande stund. Oops!) Tog t.o.m med min vlog kamera för att ev göra ett vlogginlägg..

Hur som helst så tyckte jag att mina argument till att inte gå ut var korkade så jag gav mig själv en utmaning! Att fotografera något, vad som helst! Sen att försöka göra en form att berättelse utav det. Ett reportage av något slag.

Så här har vi en pippifågel som dyker efter mat(krabba kan tänkas)för att sen flyga vidare och troligtvis äta en välförtjänad lunch! Vilket var bra för då fick jag cykla hem och äta mig en välförtjänad
 
IMG_2_9085
 
IMG_9113
IMG_9124