BLOODMOON

Många här vet nu vad en blodmåne är för något. Det går inte riktigt att undgå. Blogg.se har gjort en artikel på bloggarnas månbilder och bilderna som har skickats in är verkligen oöverträffliga. Det svåraste med just denna fotografering av månen var att få in skärpan med autokus. Eftersom månen blev så mörk så kunde inte kameran sätta fokus så jagfick fokusera manuellt. Bruset i bilderna ska vi inte tala om. Jag kanske skulle ha gjort lite anorlunda så här i eftertanke. Vanligtvis när man fotograferar månen så brukar den vara mer upplyst och då är det enklare men autofokusen. Samt i natt så var jag illa tvungen att pressa ISO talet för att få en någorlunda snabb slutartid.
 
Fast i slutändan är jag nöjd med bilderna. Det är inte varje dag man fotograferar en blodmåne! Så nu är det bara 18 år kvar till nästa blodmåne. ;)
 
IMG_9419 
 
IMG_9424-2
 
IMG_9416-2
 
 
OLIVIA

Tuffa bilder!

svenskabanor.blogg.se

Totala månförmörkelser inträffar 2018 och 2019, så du behöver inte vänta så länge som medierna påstod. Lycka till då med! :)

Martina Holmback

Så fina bilder

Katarina

Varför pressa ISO ? Stativ? När du fokuserar manuellt är det bara att ställa på oändligheten. Finns utmärkt på objektivet. Tips till nästa gång. ;)

Svar: För att blodmånen var så mörk och om jag hade en längre tid så hade månen flyttat sig. Självfallet hade jag stativ ^^tack!
fotokoffe

Katarina

Men tycker dock de blev jättebra.